Chrysler

Chrysler_Logo

 

Modele Chrysler

 

300C

 

 

    Chrysler a aparut la inceputul anilor ’20 in momentul in care Walter P. Chrysler si-a unit fortele cu Fred Zeder, Owen Skelton si Carl Breer pentru a construi o masina revolutionara. Au definit ceea ce avea sa devina mai tarziu marca Chrysler si anume „lux” la un pret rezonabil pe masini inovative cu tehnologie de ultima ora. In 1924 a aparut si Chrysler Six la un pret de 1565 $ care dispunea de un motor cu sase cilindrii si frane hidraulice pentru toate rotile.

Walter Chrysler
 

    Dupa un deceniu de la inaugurare Corporatia Chrysler era lider in domeniul auto reusind sa introduca multe invoatii in domeniu cum ar fi filtrele de ulei, parbrizele curbate, montanti pentru motor pentru eliminarea vibratiilor si multe altele.

Chrysler six
 

    Dupa cel de-al doilea rzboi mondial, in 1951, a fost lansat un motor V-8 care in curand avea sa intre in legenda sub sumele de HEMI, dispunand de o combustie mai buna, o compresie ridicata si o pierdere de caldura mai mica. La putin timp dupa aceea a fost lansata si transmisia complet automata Powerflite. In aceeasi perioada a fost demarat si un program de 27 de ani pentru introducerea motoarelor de avion pe masini.

1951 Hemi
 

    In anii ’50 Exner a reinviat productia Chrysler modernizand aspectul masinilor. Astfel in 1955 a aparut si Chrysler 300 care ingloba toate aspectele revolutionare prin care trecuse legendara marca de masini americane. Aceasta era dotata cu un motor HEMI extrem de puternic de 375cp, si a fost unul dintre primele muscle cars. A fost cea mai puternica masina de productie din Statele Unite din acel an si si-a castigat apelativul de „bestia frumoasa”.

    In anii ’70 grupul a lansat una dintre cele mai de succes masini ale sale, numita Cordoba, care a inregistrat vanzari mai bune decat toate celelalte modele Chrysler la un loc. De asemenea modelul a declansat lansarea unor alte masini de dimensiuni mai mici bazate pe acest succes rasunator, cum ar fi Chrysler LeBaron.

    Perioada anilor 80 a fost una de puternica transformare in idustria auto si a dat nastere, in interiorul grupului Chrysler unuia dintre cele mai puternice si profitabile concepte, acela de minivan. Acesta a reusit sa revitalizeze compania care suferea la momentul respectiv, asemenea multor alti producatori de masini americane, de o criza de identitate. Alaturi de minivan si modelul LeBaron decapotil s-a bucurat de succes pe piata.

1983 Chrysler Voyager

    Noul mileniu a adus pentru Chrysler noi provocari precum si noi inovatii. Astfel lansarea faimosului model 300C, cel mai nou din seria istorica 300, a ridicat din nou interesul pentru brand cat si catre masinile americane in general.

Chrysler 300C

    Chrysler a fost fondat pe filozofia design-ului cu un scop bine definit. Astfel grupul a reusit sa construiasca masini luxoase la un pret rezonabil si a reusit sa introduca o sumedenie de tehnologii si concepte noi in idustria auto americana si mondiala.

Alte Stiri Chrysler

[catlist id=313 orderby=”date” numberposts=10 excerpt=”yes”]