Chevrolet

Chevrolet logo

 

Istoria Chevrolet

    Chevrolet este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de masini americane si face parte din grupul General Motors. Compania a fost fondata de catre W.C. Durant in capitala industriei auto americane, Detroit Michigan. Masinile produse aici au fost facute remarcate de catre pilotul Louis Chevrolet. Chevrolet producea la momentul respectiv masini care depaseau pretul de 2000$ si erau dotate cu motoare in sase cilindrii de 4,9 litrii. Primul producator de pe piata de masini mari era Baby Grand, care vindea masini cu pretul de 875$. Dotarile electrice au fost optionale pe Chevrolet pana in anul 1917. Odata cu cresterea vanzarilor si productiei, unitatile vandute au crescut de la modesta cifra de 13.600 la peste 70.000 de unitati vandute.

Louis Chevrolet
 

    In 1917 General Motors a cumparat Chevrolet. In 1920 Ford si Dodge erau singurii lideri mai mari decat Chevrolet. Pe masura ce concurenta era din ce in ce mai acerba Chevrolet a inceput pregatirile pentru noua gama de modele si stilizari. Astfel au creat o serie de modele standard, care nu erau cu mult diferite de modelele competitorilor. Totul s-a schimbat odata cu lansarea in anul 1925 a modelului Chevrolet Superior. Acest model dispunea de multe dotari si costa numai 650$. Aceasta situatie i-a permis lui Chevrolet sa depaseasca vanzarile inregistrate de catre Ford pentru prima oara in istorie, desi Ford schimbase modelul T cu modelul A. Un mare progres a fost inregistrat in 1929 odata cu lansarea “Cast Iron Wonder” care era un coupe cu un pret rezonabil pentru o America care trecea prin depresie. Vanzarile acestui model au depasit 1 milion de unitati in primul an, la un pret de doar 595$.

Chevrolet Seria C 1912
 

    In 1931 Chevrolet a depasit vanzarile Ford pentru 3 ani la rand. In timpul anilor ’30 Chevrolet a devenit constient de necesitatea improvizarii si adaptarii la piata. Astfel si-au diversificat gama de modele pentru a face fata mai bine cererilor pietii. Astfel au introdus grile in forma de V, frane hidraulice, motoare de litraj mare cat si modele decapotabile. De asemenea au construit si pentru segmentul de piata station wagon incepand din 1939. In 1940 ofereau deja decapotabile asistate electric la preturi extrem de joase. In acelasi an, in Argentina, pilotul Juan Manuel Fangio castiga o cursa la volanul unui nou coupe Chevrolet.

    Odata cu trecerea anilor vanzarile companiei au crescut, precum si oportunitatile. In 1949 au depus eforturi sustinute pentru a putea produce un sedan la pretul de 1460$. Un impact major a fost introducerea unei cutii total automate cu 2 viteze in anul 1950. In 1953 a fost introdus modelul emblematic Corvette dotat cu un motor V6 si o caroserie din fibra de sticla.

Chevrolet Bel Air 1955
 

    Corvette-ul era un automobil spectaculos. Cu toate acestea avea nevoie de mai mult asa ca a fost reproiectat pentru a putea fi dotat cu un motor cu 8 cilindrii si suspensie speciala. In 1960 cei de la Chevrolet au inovat din nou pe modelul Corvair introducand un motor supra-alimentat cu turbina.

Corvette Concept Transformers
 

    Sub tutela General Motors, Chevrolet a devenit un lider de piata in industria auto. In prezent compania produce masini pentru aproape toate segmentele de piata : camionete, coupe-uri, sedan-uri, masini sport si alte masini americane de nisa. Unele dintre cele mai de succes modele ale acestora au fost Camaro, Corvette, Caprice, Chevelle si Impala. De-a lungul anilor, filozofia celor de la Chevrolet, de “value for money” s-a dovedit a fi o reteta de succes.

Alte Stiri Chevrolet

[catlist id=314 orderby=”date” numberposts=10 excerpt=”yes”]