Buick

Buick Logo

 

Istoria Buick

    Buick isi datoreaza existenta lui David Dunbar Buick, nascut in Arboath, Scotia in 1854, si crescut in Detroit de la varsta de 2 ani. David a fost un inventator in anii 1880 care apoi a devenit extrem de pasionat de motoarele cu combustie interna. In 1900 a infiintat “Buick Auto-Vim and Power Co. Obiectul de activitate al companiei era constructia de motoare pentru automobile. Numele societatii s-a schimbat in repetate randuri pana cand, pe 19 Mai 1903 a luat numele de Buick Motor Co. stabilind astfel si aniversarea oficiala a companiei.

David Dunbar Buick
 

   In aceasta perioada Buick si asociatii sai au construit doua masini (prima in 1899) si au proiectat sistemul de valve incastrate in chiulasa. Acest model extrem de rexistent si puternic de motor a fost brevetat de catre inginerul Eugene Richard.

   In 1904 Buick a inceput constructia Modelului B, iar pana la finele aceluiasi an a reusit sa produca 37 de unitati. Pentru a impulsiona vanzarile si prestigiul marcii a fost cerut ajutorul celui mai mare constructor de trasuri din tara, si anume William C. “Billy” Durant, care, fiind convins de fiabilitatea si performantele masinilor Buick a decis sa se implice. Astfel in 1905 fabrica a fost mutata la Jackson Michigan iar productia in acel an de Model C a depasit 700 de unitati.

Primul Buick
 

   Durant a creat si o echipa de curse in care a participat si Louis Chevrolet cat si Wild Bob Burman. Echipa a castigat pentru 500 de trofee in perioada 1908 – 1910. Astfel pana in anii ’20 Bucik devenise masina sultanilor a printilor si a vedetelor de pretutindeni. Tot atunci Buick a avut un succes rasunator in Imperiul colonial englez intrucat exista o fabrica de asamblare si in Canada iar oficialii guvernului englez erau incurajati sa cumpere masini fabricate in “Imperiu”.

   Buick a suferit un declin in anii ’50 suferind de o criza de identitate, dar a revenit in forta depunand noi eforturi in restilizari si inovatii. Astfel Buick a reusit sa fabrice primul motor V6 produs in masa (’62 Special, care a castigat premiul “Car of the Year” oferit de catre Motor Trend).

Buick YJob 1938
 

   In anii ’60 si ’70 Buick a impresionat lumea cu modelele sale puternice Grand Sport (1965-75) cat si cu Regal Grand National si GNX (spre sfarsitul anilor 80) furnizand in acelasi timp motoare performante care echipau o mare parte a masinilor de curse de la Indianapolis 500. In 1984 vanzarile Bucik au atins un varf de peste un milion de unitati vandute in toata lumea.

   In anii ’90 Buick s-a specializat pe motoarele supra-alimentate si a devenit lider mondial in acest domeniu. Divizia a continuat sa prefere modelel sedan pana in anii 2000 cand a incercat sa lanseze modele si in alte segmente.

Buick Verano 2013
 

   Filozofia Buick pentru noul mileniu este “Premium American Style” si continua sa exploreze noi piete si concepte, atat cu modele decapotabile cat si modele crossover.

Alte Stiri Buick

[catlist id=317 orderby=”date” numberposts=10 excerpt=”yes”]